Ons verhaal

Sluit u aan bij een positieve energiebeweging

Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen, zoals de wind en de zon.

Wij zijn een lokale energiecoöperatie – De Omslag – in de gemeente Voerendaal en geven actief vorm aan deze beweging. Wij nemen het heft in eigen handen en dragen met onze energieprojecten bij aan een toekomstbestendige wereld.

groepsfotoWeSlaanOm

Zo doen we dat

Onze energiecoöperatie wekt samen met medebewoners uit onze gemeente groene stroom op en geeft besparingsadvies aan buurtgenoten. En dat levert ook wat op. Niet voor de energiegiganten, maar voor onszelf. Om de energierekening bij jou thuis te verlagen of zuinige lampen aan te schaffen voor het sportveld in de buurt. Zo stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener.

Wie zijn wij?

Wij zijn een stel enthousiaste mensen die in de gemeenten Voerendaal en Simpelveld willen komen tot een aantal zaken die het klimaat verbeteren voor ons zelf en voor het nageslacht.

Het bestuur bestaat uit de volgenden personen:

Penningmeester :Bert Schaekspenningmeester@deomslag.orgMobiel: nul zes – 86 64 42 98
Secretaris :Wim Fleurensecretaris@deomslag.orgMobiel: nul zes – 54 94 17 51
Voorzitter :Wim Cranenvoorzitter@deomslag.orgMobiel: nul zes – 57 31 19 53

Dit bestuur wordt ondersteund door een aantal mensen die verscheidene taken uitvoeren om het werk van eenieder te verlichten onder het motto:
we maken SAMEN de omslag.

Geen plek voor zonnepanelen?

Jij bent niet de enige, en dat is het slimme van onze energiecoöperatie.

Wij organiseren een goede locatie in de buurt voor energieopwekking zoals het dak van de school of van de gemeenschapshuizen.
Wij geven besparingsadvies, zodat je zonder eigen zonnepanelen toch duurzaam bezig bent.
Leuk om te weten dat het zonnedak waar je langsfietst jouw stroom opwekt en hierdoor meer mensen meedoen aan de positieve energiebeweging.