Weet je wel wat dat kost?

Zo helpen we elkaar samen de winter door.

Energiecoöperatie De Omslag presenteert op zaterdag 19 november een ‘energieke middag’ met een workshop rond meten, weten en veranderen van energiegebruik, met speciale aandacht ook voor de landelijke campagne ‘Samen de Winter Door’ die op deze dag in zo’n honderd plaatsen in het hele land van start zal gaan.

In dit tweede nieuwsbericht over dit evenement geven we iets meer praktische informatie over het programma en over de achtergronden van deze dag.

Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks nog kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien opgaan. De tijd dringt want de wintermaanden komen eraan. De overheid helpt, maar dat is voor veel mensen helaas niet genoeg.
Ze weten niet waar ze moeten beginnen met het treffen van energiebesparende maatregelen en welke tips betrouwbaar en impactvol zijn. We moeten elkaar dus helpen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Het programma van die middag is bedoeld om inwoners van Voerendaal e.o. laagdrempelig op weg te helpen om (extra) energie te besparen.

Bezoekers ontvangen een (gratis) informatiepakket met talloze tips en handige hulpjes en een korting bon voor aanschaf van isolatiematerialen.
Dit informatiepakket is speciaal gemaakt voor deze gelegenheid en is behalve voor eigen gebruik ook geschikt om te delen met familieleden, vrienden, collega’s of buren.

De bijeenkomst in Voerendaal is opgezet als ‘Energieke middag’ en omvat naast onderdelen van het landelijke programma een workshop over het maken van een Energie Transitieplan en over aandachtspunten bij bijvoorbeeld de keuze voor een warmtepomp.
Deze ‘energieke middag’ wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Voerendaal en de Woonwijzerwinkel.
Het programma in de Borenburg start om 13:00 in de Davidzaal met na kort welkomstwoord rond 13:10 de aftrap van de landelijke campagne.
Deze ‘kick-off’ vindt gelijktijdig plaats in alle deelnemende plaatsen die op dat moment via een internet met elkaar verbonden zullen zijn.
Rond 13:25 maken we in dezelfde zaal de overstap naar de workshop die tot uiterlijk 15:30 zal duren.
Ook tijdens deze workshop is er weer ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en voor het onderling delen van eigen ervaringen en tips.
Tegelijkertijd wordt in de hal van Borenburg een begin gemaakt met het uitreiken van de informatiepakketten en het beantwoorden van vragen van bezoekers door experts van De Omslag.
Loop gerust even binnen. Je bent van harte uitgenodigd.
Het hele programma van die dag eindigt uiterlijk om 16u00.

Voor deelname aan de workshop wordt vooraf aanmelden via info@deomslag.org zeer op prijs gesteld.
Gewoon even binnenlopen met een vraag of voor het ophalen van een informatiepakket kan ook.
Meer informatie elders op onze website en op o.a. www.samendewinterdoor.nu

LET OP: bij aanmelding krijg je geen bevestiging!!
De aanmelding hebben we in de achtergrond verwerkt.

Deel op FaceBook
Piep op Twitter
Deel op LinkedIn

4 gedachten over “Weet je wel wat dat kost?”

  1. Theo van der Heijden

    Goed idee om met omslag de aanzet te doen om te beginnen wat noodzaak is voor toekomst en het betaalbaar houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort:

Aankomende evenementen

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en voorkom dat u het laatste nieuws mist.

Meest recente berichten

Vragen of opmerkingen?