Uitnodiging

23 juni:  Borenburg: Avond van de Omslag

              Lezing en discussie

Komende donderdag, 23 juni organiseren we de ‘Avond van de Omslag’ in de Borenburg. U bent vanaf 20:00 uur van harte welkom op deze bijzondere avond.

Hoofdmoot van de avond is een presentatie van Andres Bauer die we als titel  ‘De rol van de burger in de Energietransitie’ hebben meegegeven.

Ook stellen wij graag onze coöperatie aan u voor en praten we u kort bij over de ambities van De Omslag en over onze plannen en projecten rond ‘Zonne-energie’  (‘op dak’ en óp land) en ‘Windenergie’ .

In zijn presentatie zal dhr. Bauer o.a.  de lusten en lasten van een coöperatieve aanpak bespreken en gaat hij in op realistische ambities met betrekking tot lokaal eigendom. Ook gaat hij aan hand van concrete voorbeelden in op het belang van betrokkenheid van inwoners (‘Burgerbetrokkenheid’) en serveert hij  praktische tips over hoe te bouwen aan een goede samenwerking met bijvoorbeeld ‘de Gemeente’,…het komt allemaal aan bod. Tijdens en na afloop van de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over deze thema’s.

De spreker, Andres Bauer is o.a. bestuurslid van energiecoöperatie Zuidenwind en heeft een rijke ervaring met initiëren, aansturen en adviseren bij coöperatieve energie projecten in Limburg. Burgerbetrokkenheid en werken aan effectieve samenwerking tussen alle betrokken heeft daarbij zijn speciale aandacht. Andres Bauer is een bevlogen verteller, die ons ongetwijfeld die avond veel tips -en stof tot nadenken zal aanreiken.

En laat dát nu juist zijn waar we naar op zoek waren voor onze ‘Avond van de Omslag’, voor iedereen in Voerendaal en omstreken die betrokken is of belangstelling heeft voor ‘samen werken aan duurzame energie’

We zijn dan ook zeer verheugd dat we dhr. Bauer bereid hebben gevonden zijn expertise en ervaringen met ons te delen die avond.

Datum donderdag 23 juni a.s.

Locatie: De Borenburg  ( Furenthela 16, Voerendaal)

Tijd: 20:00 – 21:30.

“De avond van de Omslag’ is open voor iedereen die de omslag wil maken en die wil weten wat coöperatieve ontwikkeling van duurzame energie samen met  EC De Omslag kan betekenen voor de gemeenschap van Voerendaal.

Het liefst meldt u zich van te voren aan via info@deomslag.org

Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u op de hoogte zijn, meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief, via https://www.deomslag.org/nieuws .

Voor meer informatie zie: www.deomslag.org

Deel op FaceBook
Piep op Twitter
Deel op LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort:

Aankomende evenementen

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en voorkom dat u het laatste nieuws mist.

Meest recente berichten

Vragen of opmerkingen?