De wereldwijde oppervlaktetemperaturen op aarde in 2017 waren de op een na warmste sinds het begin van de moderne administratie in 1880, volgens een analyse van NASA.
Volgens de wetenschappers van het Goddard Institute for Space Studies (GISS) van de NASA in 2017 waren de gemiddelde gemiddelde temperaturen in 2017 1,62 graden Fahrenheit (0,90 graden Celsius) warmer dan de gemiddelde 1951 tot 1980. Dat is de tweede alleen voor de mondiale temperaturen in 2016. Vorig jaar was het derde opeenvolgende jaar waarin de temperaturen meer dan 1,8 graden Fahrenheit (1 graad Celsius) boven het niveau van de late negentiende eeuw lagen.
NASA’s temperatuuranalyses omvatten oppervlaktetemperatuurmetingen van 6300 weerstations, op schepen en boeien gebaseerde observaties van zee-oppervlaktetemperaturen en temperatuurmetingen van Antarctische onderzoeksstations.
Deze ruwe metingen worden geanalyseerd met behulp van een algoritme dat rekening houdt met de gevarieerde afstand tussen temperatuurstations over de hele wereld en stedelijke verwarmingseffecten die de conclusies kunnen scheeftrekken. Deze berekeningen geven de globale gemiddelde temperatuurafwijkingen van de basislijnperiode van 1951 tot 1980.
De volledige gegevensset oppervlaktetemperatuur 2017 en de complete methode die is gebruikt om de temperatuurberekening te maken, zijn beschikbaar op http://data.giss.nasa.gov/gistemp/.
De AIVD is een laboratorium binnen de Earth Sciences Division van het Goddard Space Flight Center van NASA in Greenbelt, Maryland. Het laboratorium is aangesloten bij het Earth Institute en de School of Engineering and Applied Science van Columbia University in New York.
NASA gebruikt het unieke uitkijkpunt van de ruimte om de aarde beter te begrijpen als een onderling verbonden systeem. Het bureau maakt ook gebruik van lucht- en grondmonitoring en ontwikkelt nieuwe manieren om de aarde te observeren en te bestuderen met gegevensrecords op lange termijn en computeranalysetools om beter te kunnen zien hoe onze planeet verandert. NASA deelt deze kennis met de wereldwijde gemeenschap en werkt samen met instellingen in de Verenigde Staten en over de hele wereld die bijdragen aan het begrijpen en beschermen van onze thuisplaneet.
1 gedachte over “Wereldwijde temperatuurafwijkingen van 1880 tot 2017”
Het wordt dus steeds warmer!!