Bomen over energie

Energie bezuinigen, ‘verduurzamen’, de energierekening betaalbaar houden, ….. het staat hoog op de agenda.
Talloze mogelijkheden worden aangereikt in soms schreeuwende reclames en goedbedoelde adviezen. Maar waar te beginnen? Ieder huis, iedere situatie is immers anders.

Door de bomen het bos niet meer zien en zo geen keuzes weten te maken om je eigen energiegebruik efficiënt en, vooral, betaalbaar te houden, herkent u dat gevoel ?
Om u als inwoners van Voerendaal op weg te helpen en waar mogelijk bij te staan in het vinden van een voor uw situatie best passende oplossing of in de keuze van een geschikte planning en volgorde van gekozen maatregelen.

In deze maand oktober kunt u Energiecoöperatie De Omslag bij een tweetal evenementen in Voerendaal aan de jas trekken om u als inwoner van Voerendaal bij te staan in het vinden van een voor uw situatie en uw ‘beurs’ best passende planning en volgorde van mogelijke maatregelen.

Allereerst is dat op zaterdag 15 oktober a.s. tussen 11.00 en 17.00 uur tijdens het Duurzaamheidsfestival georganiseerd door de gemeente Voerendaal, een gezellig laagdrempelig festival bij Lubosch Land in Ransdaal (Ransdalerstraat 28).

Een festival om energie van te krijgen! Toegang is gratis.

Kom gezellig langs in de stand van De Omslag met uw energie vragen, of zomaar om eens te horen wat wij als energiecoöperatie verder allemaal zo al doen en ‘er vanaf weten’ of ‘er van vinden’.

 

Enkele leden van De Omslag zijn afgelopen zomer opgeleid tot Energiecoach, zij zullen hun kennis in gaan zetten voor onze leden die hulp zoeken. Onze Energiecoaches zijn helemaal op de hoogte van alle mogelijkheden van Isoleren, Installaties en kunnen tips geven voor gedragsveranderingen om zuiniger om te gaan met energie.

Mocht u overwegen om lid te worden van onze coöperatie hebben wij op die dag bovendien voor de eerste twintig nieuwe leden een toepasselijk welkomstgeschenk.

Tevens te bewonderen bij onze stand o.a. “De waterstofcyclus”, een opstelling die laat zien hoe onder invloed van zonlicht elektriciteit wordt opgewekt waarmee in een elektrolyse cel water wordt gesplitst in waterstof(H2), en zuurstof(O2). Waarna dit in een later stadium in een brandstofcel weer kan reageren tot elektriciteit. Met zuiver water als enige uitstoot ! Deels nog toekomstmuziek.

En over toekomstmuziek gesproken: Als de weergoden een béétje goed gemutst zijn op 15 oktober dan zullen er ook ,ergens tussen de bomen van Lubosch Land, ‘zonnige’ klanken klinken uit een speciaal voor dit festival voor De Omslag gebouwd ‘muziek’-instrument.

Ook laten we zien hoe je op een eenvoudige manier van het elektriciteitsnet af kunt. Dat is geen hogere wiskunde, het wordt reeds op kleine schaal op bijna elk plezierjacht en in bijna elke camper toegepast.
En stel nu eens dat je met zo’n kleine installatie je zonnepanelen installatie kunt “aandrijven”.

Een tweede evenement waar we u van harte voor uitnodigen is de eerste editie van onze serie ‘Energieke Avonden’ die vanaf dit najaar op de rol staat.

Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk voor alle inwoners van Voerendaal en wordt gehouden op maandag 17 oktober in Grandcafé Klumme (Klimmenderstraat 8, Klimmen).

Energiebesparing en betaalbare energiebesparende maatregelen zullen ook op deze avond centraal staan.

Enkele van onze experts zullen u in korte presentaties voorzien van up-to-date algemene informatie en handige tips, over het lezen van je energierekening bijvoorbeeld, waarna er ruime gelegenheid zal zijn om in te gaan op vragen van deelnemers.

Aanvang 19:30 uur. Graag vooraf aanmelden via info@deomslag.org.
Maar als iemand onaangekondigd binnenstapt, wordt hij of zij niet weggejaagd. 😉

Vanuit de Omslag gaan wij er ook dit najaar weer vol nieuwe energie tegenaan.
Samen met u!
Energiezuinig, Gezond en Comfortabel wonen? Wij helpen u graag op weg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort:

Aankomende evenementen

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en voorkom dat u het laatste nieuws mist.

Meest recente berichten

Vragen of opmerkingen?