Gespreksavond Energietuin Lindelaufergewande

Energietuin Voerendaal door De Omslag en Statkraft

Energiecoöperatie De Omslag beoogt samen met Statkraft een energietuin realiseren in Voerendaal. Gemeente Voerendaal heeft locaties voor energietuinen bepaald en een daarvan is de Lindelaufergewande.
Dankzij de samenwerking met Statkraft, een Noors staatsbedrijf met veel wind – en zonprojecten in Europa, worden in energietuin Lindelaufergewande de nieuwste inzichten toegepast. Voor de zomer wordt de vergunningaanvraag afgerond met adviezen van Natuur en Milieu Federatie, Waterschap en andere belanghebbenden. Door het gekozen ontwerp van de energietuin – ingebed in het landschap en omringd door groen – zal de biodiversiteit toenemen in het gebied.

De Omslag gelooft als positieve energiebeweging in de kracht van oneindige bronnen zoals wind en zon. De leden van de coöperatie nemen het heft in eigen handen om bij te dragen aan de energietransitie. De Omslag streeft 50% eigendom van de energietuin na met exploitatie gedurende 25 jaar.

De burgers van Voerendaal en omstreken kunnen nu investeren in de energietransitie. Zo blijft de winst op energieproductie lokaal en wordt ook een deel ingezet voor een sociaal maatschappelijk doel. Wat en hoe bepalen de leden van De Omslag.

Zelf actief worden, zie www.deomslag.org
Of kom naar de gespreksavond 28 mei Wouves Ransdaal (19.15 inloop). 

Info bij

Wim Cranen
Voorzitter De Omslag
voorzitter@deomslag.org
06 5731 1953

Of bij de leden van de werkgroep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort:

Aankomende evenementen

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en voorkom dat u het laatste nieuws mist.

Meest recente berichten

Vragen of opmerkingen?