het-lijkt-stil

Het lijkt stil, maar dat is het niet

Nieuwsbrief De Omslag – april 2020

De laatste nieuwsbrief is al weer een tijd geleden verstuurd. Ergens midden november 2019 als ik in de geschiedenis kijk, hebben de energie coaches zich na een geslaagde cursus voorgesteld. Als men nu denkt dat er in de tussentijd niks gebeurd is?Het tegendeel is waar. Er zijn door de actieve leden en bestuur van De Omslag voortdurend gesprekken gevoerd. Elke twee weken zitten we samen om de voortgang te bespreken en te bespoedigen. Ook worden er gesprekken gevoerd met coöperaties in de regio met tot doel aan te schuiven bij de RES (Regionale Energie Strategie) Zuid-Limburg. Vergaderingen van REScoop Limburg (de overkoepeling van energie coöperaties) en de Natuur en Milieufederatie Limburg worden bijgewoond. Natuur en Milieufederatie Limburg en REScoop Limburg  vormen een samenwerkings- verband  op het gebied van de opwekking van duurzame energie.

We wonen gesprekken bij en praten mee bij Windenergie Parkstad. We wonen gesprekken bij en praten mee bij de warmtetransitie Voerendaal -Simpelveld. Verder zijn we bezig met de organisatie van een ALV (algemene ledenvergadering). Deze wilden we in week 23 houden maar heel waarschijnlijk gooit de crisis rond het corona-virus hier roet in het eten.

Ook zijn we in gesprek met enkele mensen en coöperaties om in de toekomst een of meerdere zonneweides aan te leggen en een of meerdere daken van ondernemers te gebruiken. Enkele postcoderoos projecten liggen in het verschiet.

Zo maar een opsomming van de voornaamste activiteiten, zonder verder op de inhoud in te gaan. Ook worden er in deze nieuwbrief verscheidene instanties en regelingen genoemd waarvan we aannemen dat eenieder mans/vrouws genoeg is om dit op te zoeken.

Mochten er nog vragen zijn, schuw niet te vragen. info@deomslag.org antwoordt normaal gesproken binnen 48 uur.

M.a.w. ondanks dat het stil lijkt zitten we niet stil.

Het huidige bestuur bestaat uit:

– Bert Schaeks – Klimmen – penningmeester

– Wim Fleuren – Voerendaal – secretaris

– Wim Cranen – Klimmen – voorzitter

De huidige actieve leden zijn:

– Norbert Huijts – Voerendaal

– Jan Mulder – Voerendaal

– Edwin Steenbakkers – Voerendaal

– Rudy Op den Camp – Voerendaal

We zoeken nog altijd naar leden die ook willen meewerken. Onze recourses zijn beperkt, de meesten van ons hebben nog een volledige dagtaak bij een werkgever of hebben een eigen bedrijf.
Ook ideeën m.b.t. het benaderen van mensen die actief willen meewerken zijn zeer welkom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort:

Aankomende evenementen

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en voorkom dat u het laatste nieuws mist.

Meest recente berichten

Vragen of opmerkingen?